Over Club Yoga

Al sinds 2010 staan we voor kwaliteit en nuchterheid en zijn we een plek voor inspiratie, beweging, energie en ontspanning.

Club yoga is er voor iedereen. Onze kleinste deelnemers zitten nog in de buik van hun mama, en de oudste is 81 jaar. Iedereen doet yoga op zijn/haar eigen niveau.

Namasté en graag tot ziens bij Club yoga.

De Yogaschool

Twee ruime yogazalen, kleedruimte, keuken, winkeltje, massagekamer en toiletten. We kunnen je er van alles over vertellen maar we hopen dat je onze fijne plek in het echt komt ervaren! Onze school is ook te huur voor vergelijkbare doeleinden, mail ons bij interesse.

Club Yoga docenten

Er zijn meerdere yogadocenten betrokken bij Club yoga. We bieden je (500+ uur) uniek opgeleide docenten, sommige zelfs uniek in hun vak in Fryslan. Allemaal hebben we een eigen lesstijl en kenmerken, er is dus altijd wel een docent/les die bij je past.

Ook nodigen we graag gastdocenten vanuit binnen- en buitenland uit om jou nog meer inspiratie te brengen in de vorm van workshops, masterclasses en opleidingen, we zijn hiermee uitgegroeid tot een fijne bijscholingsplek voor yogaliefhebbers en -docenten.

Slow down

THUISKOMEN BIJ JEZELF
SINDS 2010

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het Club yoga nieuws. Onze nieuwsbrief komt zo’n 1x per maand uit. Uitschrijven kan elk moment.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Tips eerste les

De deur opent minstens een kwartier voor de les begint, ben je vroeger? Dan zul je misschien eventjes buiten moeten wachten. Het is fijn als je 5 – 15 minuten voor de les begint bij ons bent. Kom wat vroeger als je voor het eerst bent, nog iets wilt betalen of iets wilt vragen/opmerken. We draaien de voordeur op slot zodra we beginnen, deze gaat helaas niet meer open voor laatkomers. Zo zorgen we voor rust en veiligheid voor iedereen die binnen is.

Op tijd komen geeft je de mogelijkheid om jezelf voor te bereiden en om je te helpen concentreren. Terwijl je wacht kun je al wat yogahoudingen aannemen, stretchen, stil liggen of zitten, ademen en concentratie zoeken. In de leszalen wordt daarom minimaal onderling gesproken.

Trek soepele kleding aan waarin je je ongestoord kan bewegen. Knopen, ritsen en dikke banden zijn vaak niet prettig. Doe grote sieraden en je horloge af en oefen op schone blote voeten of yogasokken bij rustige lessen. Sokken kun je aanhouden tijdens rustige yogalessen en voor de eindontspanning maar niet tijdens de staande houdingen aanhouden ivm uitglijden.

Als je blessures of klachten hebt, of als er iets anders aan de hand is geef dit dan aan bij je docent. Een oude hernia, polspijn, angst, (vroege) zwangerschap, rugklachten, hoge bloeddruk, etc. 

Club yoga heeft (leen) yogamatten beschikbaar voor als je geen mat hebt, voordat je deze na de les weer terug legt reinig je deze met speciale spray die je in de zaal kunt vinden. We verkopen yogamatten vanaf € 30,-. I.v.m. de hygiëne is het erg fijn om je eigen mat te hebben zodra je meerdere lessen gaat volgen. Als je snel zweet neem dan eventueel een handdoekje mee.

Kom schoon, fris en zonder (lichaams)luchtjes van deo of parfum zodat je eigen ademhaling en die van je medestudenten er niet door gehinderd wordt.

Het doen van yoga op een volle maag kan zorgen kramp, misselijkheid en moeheid. Het verwerken van je maaltijd kost ook energie, dus kan je duf maken. Eet voor de les alleen licht. Als het lukt eet dan tot 2 uur voor je yogales zo min mogelijk.

Geef jezelf wat tijd, verwacht niet alles gelijk te kunnen en vraag niet te veel van jezelf. Ervaren of lenig zijn is echt niet nodig. De groepen zijn gemengd beginners en gevorderd, iedereen doet yoga op zijn of haar eigen niveau.

Laat je mobiel thuis of laat hem uitgeschakeld in de kleedkamer, socializen en werk doe je niet tijdens de les. Het is nu lekker tijd voor jezelf en om uit te pluggen. Het is leuk om een les te volgen waarin je mensen kent, maar het kan voor jezelf en anderen vervelend zijn als iemand een gesprek gaat voeren in de leszaal daarom wordt er in de zalen onderling meestal niet gesproken.

Tijdens de les wordt in principe niet gedronken, het is je doel om je lichaam op te warmen en daarmee in de diepere lagen van je lichaam en concentratie te gaan. Door drinken hinder je dit proces. Ben je zwanger of heb je een andere reden om wel te drinken? Helemaal oké!

Na de les drinken we een kopje biologische thee of eventueel water.

Ruim je (schoongemaakte) mat op en eventuele andere spullen, laat je plekje netjes achter. Bewust hiermee omgaan is ook onderdeel van yoga.

Vooral als je net begint met yoga kun je last hebben van misselijkheid, emoties, hoofdpijn of andere loskomende ‘dingen’. Dat kan verschillende oorzaken hebben. De yogahoudingen stimuleren allerlei systemen in het lichaam, en brengen processen op gang zoals de afvoer van gifstoffen. Als deze afvalstoffen in het lichaam zijn losgemaakt kun je dat merken. Ga wanneer je dat prettig vindt naar je docent voor advies en begeleiding.

Na de les begint de échte yoga pas 😉 enjoy!

Cadeaubonnen

Bekijk ook eens:

LES SOORTEN

ZWANGERSCHAPSYOGA

TARIEVEN

Handig! We hebben onze eigen Club Yoga app!

Ben je van plan je lessen en workshops vaak te boeken via je telefoon of tablet? Download dan onze app!