Zwangerschapsyoga

Een bijzondere les voor jou en je kindje(s) in je buik.

Gefeliciteerd, er groeit een klein kindje in je buik! Wat mooi dat je overweegt om zwangerschapsyoga te volgen.

We bieden je tijdens de zwangerschapsyoga een fijn uur vol rust en tijd voor jezelf en je kindje in je buik. Je bent tijdens de les actief én rustig in beweging, je leert en oefent adem- en ontspanningstechnieken voor tijdens de bevalling en ondertussen houd je je lichaam soepel, sterk én ontspannen.

Het is fijn om op de juiste manier in beweging te blijven, het is bewezen dat dit zorgt voor een beter verloop van de zwangerschap, bevalling én herstel.

Je kunt een praktische les vol met yogahoudingen verwachten die fijn zijn om te doen voor je zwangere lichaam. Diverse zwangerschapsklachten zoals rugpijn, ‘weinig lucht hebben’, misselijkheid, maar ook slapeloosheid kunnen hierdoor verbeteren. 

Hoe ziet zo’n les eruit? 
Vaak beginnen we even met een rondje, ‘hoe gaat het? zijn er vandaag bijzonderheden’?. Dan zitten we een moment stil in rust en aandacht, keer je de aandacht naar binnen en observeer je je adem, je lichaam en je kindje. Dan ga je in beweging, denk aan vloeiende, zachte bewegingen en deze gaan we vervolgens verder opbouwen naar diverse staande houdingen. 

Na de actie volgt de ontspanning. We eindigen rustig, met meditatie, visualisaties, zittende houdingen, adem/beval oefeningen of een andere praktische oefening, elke les leer je weer wat anders om te toe te passen tijdens de bevalling, maar je gaat sowieso relaxed naar huis

Vanaf 16 weken zwangerschap of wat later (afhankelijk van hoe je je voelt) kun je beginnen met zwangerschapsyoga en je kunt dit blijven doen totdat je bevalt. Tot 16 weken (maar ook later) kun je prima terecht in je normale yogalessen als je die al volgde, maar informeer ons wel dat je zwanger bent! Onze docenten weten hoe ze hiermee om moeten gaan, maar soms zijn er oefeningen die je beter even kan overslaan die niet meer dienend zijn.

Hoe vaak en wanneer je komt is helemaal aan jezelf. Je begint met 1 gratis proefles, je kunt vervolgens per 1, 2, 4, 8 of 10 lessen inkopen, zo vaak als je wilt. Wil je 2x per week, om de week, verschillende dagen? Het kan allemaal, je plant het zelf online in.

Heb je al een lidmaatschap bij ons? Daarmee kun je ook de zwangerschapsyoga lessen inplannen.


Begin je bij ons met zwangerschapsyoga? Dan kun je ivm de minimale looptijd beter niet een nieuw lidmaatschap afsluiten maar handiger één of meer leskaarten uitkiezen.

– Maandag om 17.30 uur met Lovely (Start 24 juni)
– Woensdag om 10.40 uur met Lovely.
– Vrijdag om 10.40 uur van Pernille.

Bekijk het lesrooster hieronder voor het aanbod van deze en volgende weken.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (meestal alleen als je aanvullend verzekerd bent) zwangerschapsyoga.
Als ze dit doen, dan vergoeden ze ook onze lessen, we zijn lid van VYN.
Informeer bij je zorgverzekering of ze zwangerschapsyoga vergoeden, je kunt de rekening die je automatisch per email van ons krijgt hiervoor insturen, maar vaak vragen verzekeraars de gevolgde lessen ook te vermelden op de factuur; in dat geval kun je ons na het stoppen met de lessen mailen en kunnen we handmatig een factuur voor je maken incl. de lesdata.

“Al met al kijk ik heel positief terug op mijn bevalling. Terugkijkend op mijn zwangerschap hebben de fijne yogalessen hier een hele waardevolle bijdrage aan gehad. Ik raad het iedere zwangere vrouw aan omdat het je onderbewustzijn klaarstoomt en je tijdens een bevalling hier automatisch op terugvalt. “

“Gelukkig door alle ademhalingsoefeningen raakte ik niet in paniek maar kon ik de weeën goed weg ademen. Ik ben boven op bed gaan liggen en daar werden de weeën steeds heftiger. Man, wat is het fijn dat je dan tools van jullie hebt gekregen om rustig te blijven en je aantal ademhalingen te tellen.”

“Ik wil jullie onwijs bedanken voor alle fijne, ontspannen en leerzame lessen. Ook al was de bevalling super snel, ik heb erg veel aan jullie tips gehad en kijk goed terug op de bevalling. De ademhalingen tellen vond ik erg waardevol en handig.”