Zwangerschapsyoga

Vanaf 16 weken zwangerschap of later kun je beginnen met zwangerschapsyoga, ook als je (veel) later start ben je van harte welkom! Een heel bijzondere les voor jou en je kindje(s) in je buik.

Gefeliciteerd! Er groeit een klein wondertje in je buik! We hopen jou en de bevalling te mogen ondersteunen en inspireren!. We bieden je tijdens de zwangerschapsyoga een ruim fijn uur vol rust en tijd voor jezelf en je kindje in je buik. Je maakt in de les contact met jouw baby, we leren je ontspanningstechnieken en geven je vertrouwen. Je oefent ademhalingstechnieken voor tijdens de bevalling en ondertussen houd je je lichaam soepel en sterk. De zwangerschapshormonen verslappen je spieren en gewrichten, daarnaast moeten je benen, buik en bekkenbodem flink wat extra gewicht gaan dragen. Bepaalde dingen zijn nu beter om even te laten, zoals hardlopen, springen en ‘hard doortrainen’, maar dat betekent niet dat je stil hoeft te gaan zitten! Het is verstandig om op de juiste manier in beweging te blijven. We verzorgen een praktische les vol met yogahoudingen die fijn zijn om te doen voor je zwangere lichaam. Diverse zwangerschapsklachten zoals rugpijn, ‘weinig lucht hebben’, maar ook slapeloosheid kunnen hierdoor verminderen. Elke les starten we met contact maken (met je adem, je lichaam, je kindje), waarna we beginnen met lichte opwarmende bewegingen, dit vervolgens verder opbouwen naar diverse staande houdingen. Na de actie volgt de ontspanning. We eindigen rustig, met meditatie, visualisaties, zittende houdingen, adem/beval oefeningen of een andere praktische oefening, elke les leer je weer wat anders om te toe te passen tijdens de bevalling.

Wist je dat: Je kunt met een lidmaatschap voor de reguliere lessen ook de zwangerschapsyoga inplannen!

Vanaf 16 weken zwangerschap of wat later (afhankelijk van hoe je je voelt) kun je beginnen met zwangerschapsyoga en je kunt dit blijven doen totdat je bevalt. Tot 16 weken (maar ook later) kun je prima terecht in je normale yogalessen als je die al volgde, maar informeer ons wel dat je zwanger bent! Onze docenten weten hoe ze hiermee om moeten gaan, soms zijn er oefeningen die je beter even kan overslaan. Mocht je je normale leskaart willen omzetten in zwangerschapsleskaart geef je ons maar een seintje. 

 Hoe vaak en wanneer je komt helemaal aan jezelf. Je begint met 1 gratis proefles, je kunt vervolgens per 1, 2, 4, 8 of 10 lessen inkopen, zo vaak als je wilt.

Heb je een lidmaatschap bij ons? Daarmee kun je ook de zwangerschapsyoga lessen inplannen.

– Dinsdag om 19:00 uur van Monique.
– Woensdag om 10.40 uur met Lovely.
– Vrijdag om 10.40 uur van Pernille.

Extra vindt 1x per maand ook Mama Aerial yoga plaats op vrijdagavond én is er ééns per 2 maanden een partnerles.

Bekijk het lesrooster hieronder voor het aanbod van deze en volgende weken.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de Zwangerschapsyoga lessen van Club yoga, we zijn lid van VYN. Informeer bij je zorgverzekering of ze zwangerschapsyoga vergoeden, je kunt de rekening die je automatisch per email van ons krijgt hiervoor insturen, ook kunnen we handmatig een factuur voor je maken incl. de lesdata als de verzekeraar hierom vraagt. 

“Al met al kijk ik heel positief terug op mijn bevalling. Terugkijkend op mijn zwangerschap hebben de fijne yogalessen hier een hele waardevolle bijdrage aan gehad. Ik raad het iedere zwangere vrouw aan omdat het je onderbewustzijn klaarstoomt en je tijdens een bevalling hier automatisch op terugvalt. “

“Gelukkig door alle ademhalingsoefeningen raakte ik niet in paniek maar kon ik de weeën goed weg ademen. Ik ben boven op bed gaan liggen en daar werden de weeën steeds heftiger. Man, wat is het fijn dat je dan tools van jullie hebt gekregen om rustig te blijven en je aantal ademhalingen te tellen.”

“Ik wil jullie onwijs bedanken voor alle fijne, ontspannen en leerzame lessen. Ook al was de bevalling super snel, ik heb erg veel aan jullie tips gehad en kijk goed terug op de bevalling. Ook m’n man vond het fijn dat hij mee is geweest naar de partnerles. De ademhalingen tellen vond hij erg waardevol en handig.”