Club Yoga docenten

Er zijn meerdere yogadocenten betrokken bij Club yoga. We bieden je (500+ uur) uniek opgeleide docenten, sommige zelfs uniek in hun vak in Fryslan. Allemaal hebben we een eigen lesstijl en kenmerken, er is dus altijd wel een docent/les die bij je past.

Ook nodigen we graag gastdocenten vanuit binnen- en buitenland uit om jou nog meer inspiratie te brengen in de vorm van workshops, masterclasses en opleidingen, we zijn hiermee uitgegroeid tot een fijne bijscholingsplek voor yogaliefhebbers en -docenten.

Lees hieronder meer over onze docenten.

Pernille Smaal

Verzorgt Relax (Yin + Restorative + Nidra), Soft Vinyasa en Zwangerschapsyoga.

Dit is ook Pernille: Hiken – skieën – reizen – woonde met haar gezin in Los Angeles – mindfulness – verloskundige – samenzijn met gezin familie en vrienden.

Mijn eerste contact met Yoga en Mindfulness was in 2009. Dit was een periode in mijn leven waarin ik als verloskundige en moeder van 2 jonge kinderen, een erg onregelmatig en druk bestaan had. Je herkent het vast wel: multi-tasken, plannen, produceren, kritisch zijn, met name ten opzichte van jezelf. In deze fase van mijn leven heb ik besloten mijn manier van leven te veranderen. Door Yoga en Mindfulness heb ik lichaam en geest weer leren verbinden en kan ik beter naar mijzelf luisteren. Ik heb het belang van meer in het ‘nu’ leven en zelfzorg geleerd.

In mijn lessen geef ik je graag bewustwording van wat er zich van binnen bij je afspeelt. Op deze manier hoop ik dat je fysiek, mentaal en emotioneel meer balans kunt vinden en liefdevoller en met meer compassie en mededogen naar jezelf kunt kijken, ook in het dagelijks leven. ‘Zijn’ in plaats van ‘doen’.

Opleidingen:
1996-2000 Opleiding tot Verloskundige, Kweekschool voor Vroedvrouwen Amsterdam
2015 200hr Yoga Teacher Training bij Akasha Yoga San Diego, specialisaties in Vinyasa, Hatha en Gentle Yoga
2016 85 hr Prenatale Yoga Teacher Training bij Ma Yoga for Pregnancy, Motherhood & Beyond, Los Angeles.
2016 10 hr Yoga for Kids, Mini Yogis, Los Angeles.
2016 45 hr Restorative Yoga Teacher Training bij Akasha Yoga San Diego
2018 Training voor Mindfulness Facilitator’ volbracht aan de Universiteit van Los Angeles bij het UCLA Semel Institute’s Mindful Awareness Research Center (MARC).
2019 40hr Yin Yoga opleiding bij QuenoSportopleidingen.
2022 Yoga nidra 10 uur met Moena de Jong.
2022 20 hr Gentle vinyasa met Daphne Koken

Renske Stoutjesdijk

Verzorgt (Soft) Vinyasa yoga.

Dit is ook Renske: fan van yoga filosofie – Hindoeïstische verhalen en tradities – zee- harmonium spelen – lezen – woonboot – groene vingers -koken – kirtan – varen – bos – Schiermonnikoog – alles samen met mijn dochter Silke.

Toen ik nog heel klein was, leerden mijn ouders mij spelletjes en ademhalingsoefeningen om beter te slapen, waarvan ik toen natuurlijk nog niet wist dat het yoga was. Ik herinner me dat ik mijn vader vaak yoga zag doen, en al plaagde ik hem dat hij volgens mij gewoon stiekem lag te slapen, vond ik het ook wel reuze interessant. Toch stapte ik zelf pas jaren later op de mat. Toen ik als tiener te horen kreeg dat ik fibromyalgie heb, begon voor mij een lange zoektocht naar balans. Sporten had me altijd geholpen rust te creëren in de drukte in mijn hoofd, maar het lukte me maar niet om mijn fysieke grenzen te bewaken; ik ging elke keer te ver. Tot ik, inmiddels begin twintig en alle blessures zat, besloot yoga een kans te geven. Ik begon rustig, maar merkte al snel dat dit iets was wat ik wél kon met fibromyalgie. Sterker nog, ik begon me steeds beter te voelen! Ik werd steeds fitter en sterker. Toen ik Vinyasa yoga ontdekte, was het plaatje compleet. Fysiek uitdagend genoeg om zelfs mijn hoofd stil te krijgen, maar mét respect voor mij lichaam.

Ik wil je graag de rust laten ervaren die yoga mij geeft, maar zeker ook het plezier. Het is geweldig om te ontdekken wat je lichaam allemaal kan, maar het is ook heel fijn om te kunnen lachen om wat (nog) niet lukt. De combinatie tussen rust, focus, uitdaging en plezier, dát hoop ik over te kunnen brengen als docent.

Opleidingen:
2016-2017 – 200 uurs Vinyasa Teacher Training van Johan Noorloos
– Daarna: 50hrs Kinderyoga van Helen Purperhart, 50hrs training ‘Creative & Intelligent Sequencing’ van Daphne Koken, 50hrs training ‘Embodying The Elements’ van Daphne Koken, 50hrs training ‘Shanti Flow, Slow Flow and Gentle Vinyasa’ van Simon Rowe.
– Yoga Nidra, Tibetaans Boeddhisme, Kryas en Pranayama, en meer Ayurveda verdiepingsmodules van Moena de Jong.
– Training ‘Zwangerschap en yoga’ van Liese van Dam
– Diverse workshops en trainingen van Patrick Beach, Neda Honarvar, Diaz en anderen.
– Satsangs en Kirtans met Krishna Das
– In september 2023 start ik met de opleiding ‘Indiaas Harmonium en Mantra’, bij Gauranga.

Jenny de Vries

Verzorgt Critical Alignment Yoga en therapie.

Dit is ook Jenny: zeilen – herstelde zichzelf van haar hernia met yoga – geweldloze verbindende communicatie – sporten en beweging – varen – vrijwilligerswerk.

In 2016 kreeg ik te maken met een heftige en acute hernia. Van het één op het andere moment kon ik helemaal niks meer. Tijdens mijn zoektocht naar iets wat mij zou kunnen helpen, maakte ik gelukkig kennis met de Critical Alignment Methode.
Op de mat heb ik eigenlijk pas ervaren hoe belangrijk verbinding is en helemaal in een genezingsproces. Het leerde mij te luisteren naar dat wat aandacht vraagt. Dat het lichaam spreekt en dat je je eigen patronen kunt doorbreken en daarmee de balans weer kunt herstellen. Niet alleen heb ik er mijn hernia mee kunnen verhelpen, maar het voelde voor mij ook als thuiskomen.

Ik wil rust uitdragen in mijn lessen. Ik bouw mijn lessen vaak op aan de hand van thema’s; Onderrug, bovenrug, achter- en voorover buigen, core-stabiliteit etc. De wervelkolom staat centraal.

Opleidingen:
Naast allerlei opleidingen en trainingen in o.a. de yoga (Hatha yoga, CAY, Yoga Nidra, Mindfulness), ben ik mij ook gaan verdiepen en specialiseren in Geweldloze (Verbindende) Communicatie (naar het gedachtengoed van Marshall Rosenberg).
2023 – Afonding Critical Alignment Therapie opleiding Amsterdam.

Quote Gert van Leeuwen (oprichter CAY) ‘Wanneer het lichaam zijn stille, non-verbale taal begint te spreken, zoals het deed toen we jong waren, leren we ons op een positieve manier te verbinden met stressvolle omgevingen. Ons bewustzijn en onze acties worden zo meditatief, wat resulteert in een geweldloze interactie met stress.’

Lovely Uhlenbeek

Verzorgt Relax (Yin + Restorative + Nidra) en Zwangerschapsyoga.

Ook Lovely: zingt en speelt vaak gitaar in de les – kwam tijdens corona vanuit Amsterdam in Fryslan wonen – schrijft gedichten – verzorgt Indonesische massages en healings – is singer – songwriter.

Yoga is voor een mij een gereedschap voor transformatie. Wat begon als iets liefs wat ik voor mijn lichaam wilde doen, groeide uit tot een van de grootste blessings in mijn leven. Door het beoefenen van yoga heb ik mezelf zo veel beter leren kennen. Het heeft me een rustpunt, een centrum gegeven van waaruit ik de dingen vanuit een ander perspectief kan bekijken; vanuit helderheid en vrede. Yoga heeft me geleerd over eigenwaarde en vertrouwen, over liefde en geduld. Het is een levensstijl voor mij geworden, iets wat mijn ziel voedt, iets wat me terugbrengt naar de kern van mijn wezen.

Graag nodig ik je in mijn les uit om naar binnen te keren en jezelf te ontmoeten in liefdevolle aandacht, zonder oordeel. In deze verbinding met jezelf kun je weer opladen, rust en vrede ervaren, en je innerlijke kompas jou de weg laten wijzen. De lessen zijn meditatief, gericht op zelfzorg en zelfliefde, heling en het ontmoeten van je werkelijke zelf.
Naast meditatie en yoga, heb ik nog een liefde: muziek. Ik schrijf graag liedjes, vaak met een boodschap en over bewustwording. Je zult mij daarom regelmatig horen zingen en gitaar spelen in de les.

Opleidingen:
– Conservatorium, Alkmaar
– Yin yoga 200 uur, De Nieuwe Yoga School, met Johan Noorloos en Jose de Groot.
– Yin Yoga and energy advanced study 50 uur, De Nieuwe Yoga School, met Alison Melvin.
– Restorative yoga and meditation teacher training 100 uur, Yogasite, met Veda Ela.
– Restorative yoga advanced study 50H, De Nieuwe Yoga School, met Alison Melvin.
– Arhanta 85+20 uurs Pre+ Postnale zwangerschapsyogaopleiding.

Yvonne Dijkstra

Yvonne verzorgt Kundalini en Yoga Nidra.

Dit is ook Yvonne: Hardlopen – (Ecstatic) dansen – mountainbiken – klimmen – ontspannen – hotellerie – integrale massagetherapeut.

Yoga is voor mij alles. Heling, opening, transformatie en succes ontstaan in het werken met yoga en mijn tempel. Mijn lichaam en geest hebben veel blokkades opgeheven door verschillende yoga-vormen te beoefenen (Kundalini, Vinyasa, Yin, Hatha, Iyengar en Nidra). Het is ook dé manier voor mij om klachten die ik in mijn lichaam voel te analyseren en bevoelen. Yoga is als een levenskunst, ik leer steeds beter te staan, fantastisch wat is het lichaam toch ingenieus!

Als docent ben ik vrij direct, doelgericht, yin in uiting, yang van binnen. Mijn dagelijkse yoga/meditatie beoefening is belangrijk voor mij, zo ervaar ik waarheid in mijn lessen. Ik vind het belangrijk dat iedereen ervaart dat de leraar in jezelf zit, om vervolgens naar jezelf te kunnen luisteren. ‘Suniai’ deep true listening, jij bent de leraar in jezelf die weet wat nodig is. Ik beoefen graag het boeddhisme & hindoeïsme. ‘Tevredenheid’, blijven loskomen van lijden is een van mijn favoriete thema’s.

Opleidingen:
– 2015-2017 Kundalini Yoga teacher training level 1, Kundalini Yoga research institute EU: 220 uur. Gebruikt teachings van Swami Satyananda Saraswati – voor Yoga Nidra & Gong sessies.
-2020-2022 Integrale holistische massagetherapie, Positive Touch.
– MBO Hotelschool Leeuwarden & HBO International Hospitality management.
– Minor in Bangkok: Spa & health management extra papers in ‘Thaise drukpunt massage’ & ‘chakra & yoga training’.

Eveline Rouw

Verzorgt Relax (Yin + Restorative) en (Soft) Vinyasa yoga.

Dit is ook Eveline: zeilen – avonturen beleven – juf op de basisschool – heerlijk eten, self-care – natuur – warme stem – liefde delen.

Op het strand van het prachtige Vlieland volgde ik mijn eerste yogales, in de prachtige ochtendzon. Het voelde licht, ontspannen en fijn. Het voelde als iets van mijzelf, voor mijzelf. Nu brengt het me in balans, kalmeert me, zet me in mijn kracht en het helpt me om rust, focus en balans te vinden. Door yoga ben ik thuisgekomen bij mezelf en lach ik luider dan ooit tevoren.

In de les hoop ik dat iedereen zich welkom en veilig voelt op de mat. Voor mijn lessen vind ik overal inspiratie en houd ik altijd rekening met de cyclus van de maan. Elke yogales is een kans om bijvoorbeeld liefde, vertrouwen, of dankbaarheid te cultiveren. Het draait het niet om de perfecte houding, maar het is een uitnodiging om te ademen, in het moment te zijn, nieuwsgierig te zijn, te ontspannen, in flow te komen, te voelen en verbinden.

Opleidingen:
2016 200 hr Vinyasa teacher training van Johan Noorloos.
2018 50 hr advanced study creative & intelligent sequencing van Daphne Koken.
2018: yin teachertraining van Johan Noorloos.
2019: 50 hr soft / gentle flow van Simon Rowe.
2020: 50hr yoga nidra en de 20 hrs Aryuveda and the Subtle bodies van Moena de Jong.
2023 Adem coach opleiding.

Monique van Dijk

Verzorgt (Kashmir) Hatha en Zwangerschapsyoga.

Dit is ook Monique: Koken – lezen – moderne kunst – masseur – watersport – wandelen.

Mijn eerste contact met Yoga was een boekje in de boekenkast van mijn moeder: ‘Tillie Mia’ 1973. Later begin jaren negentig las ik de Hatha Yoga Pradipika, die recht mijn hart binnenkwam, waarna ik ook besloten heb een Yoga docentenopleiding te gaan doen in Amsterdam. Later volgde Monique een Kashmir bijscholing, hier worden de yoga-houdingen en bewegingen uitgevoerd vanuit het ” tastgevoel” waardoor het energielichaam geactiveerd wordt. Dit maakt het mogelijk dat dieptespanningen aan de oppervlakte kunnen komen en oplossen.

Als docent nodig ik je graag uit om te ervaren wat er op dit moment is, er geen oordeel over te hebben, zodat overtuigingen en spanningen jou kunnen loslaten, omdat je ze nu niet meer nodig hebt.
Ook nodig ik je uit om je eigen bewegingsruimte te (her)ontdekken zowel in lichaam als geest, in verbinding met de stilte in jezelf, van daaruit te bewegen in verbinding met je omgeving.

Opleidingen:
– Hatha docentenopleiding in Amsterdam bij de Stichting Yoga en Vedanta (500+ uur).
– Yoga Academie Nederland Opleiding Zwangerschapsyoga (70+uur).
– Kashmir-yoga bijscholing.
– Opleiding H-Yoga bij stichting Yoga & kanker (54 punten VYN).
– Ayurvedic Yogamassage Level 1+2 masseur.

Myriam Schwarz

Verzorgt Yogilates, Ashtanga en Vinyasa yoga.

Dit is ook Myriam: reist regelmatig de wereld over – vrolijke positivo – motor rijden – inversion fan – outdoor sports – Duitse wonend in Fryslan.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met yoga in 2006 tijdens mijn sportopleiding in Keulen. In 2008 ben ik begonnen met Pilates, vooral om mijn rug en core sterker te maken. In de winter van 2014 ging ik naar mijn eerste Yoga retreat in Thailand en sindsdien ben ik een grote fan van Vinyasa yoga. Mijn opleiding als Pilates Matwork Trainer heb ik in 2015 afgerond en in 2018 volgde ik mijn eerste yoga opleiding op Bali.
Yoga geeft mij ontspanning en door de diepe stretches word ik mij bewuster van mijn lichaam. Yoga en pilates zijn voor mij de perfecte combinatie van kracht en flexibiliteit.
Als docent vind ik het leuk om mensen te motiveren en ze mijn passie voor pilates en yoga over te dragen. Ik hoop bewustwording van je lichaam en geest te brengen, ook buiten de les, in een les met genoeg pit en vooral plezier.

Opleidingen:

2015 Pilates Matwork Trainer, Bodymotion Pilates Köln, Duitsland

2018 200hrs Asthanga Vinyasa & Yin opleiding, Yoga Bliss Indonesia

2019 45hrs Prenatal & Postnatal ytt, Island Ayurveda & Yoga Tahiti

2021 Reiki Level 1 & 2, Little School of Reiki – Kate Parrot, Ubud Indonesia

2022 14hrs A deeper touch of Yin, Sanne Theben Terville, CY Leeuwarden

2023 300hrs Advanced Vinyasa Training, Awakening Yoga Academy – Patrick Beach, Seattle USA

Sanne Oomen

Verzorgt Vinyasa en Relax yoga.

Dit is ook Sanne: boswandelingen, twee honden, reizen, creatief bezig zijn, werkt in psychische hulpverlening.

Yoga is voor mij thuiskomen bij mijzelf. Vanaf jongs af aan is mij geleerd om ademhalingsoefeningen te doen als ik iets ging doen wat buiten mijn comfortzone lag, dat mijn moeder mij meenam naar een yogales bij Club Yoga voelde voor mij dan ook heel vertrouwd. Binnen Club Yoga heb ik verschillende vormen yoga beoefend en ben ik ook steeds bekender geworden in de wereld van yoga, op de mat en wanneer ik ervan afstap.
Yoga is voor mij meer dan de houdingen op de mat, voor mij is het een veilige plek waardoor ik mijzelf kan zijn en mag voelen zonder oordeel.

Als docent vind ik het belangrijk dat jij je welkom en gezien voelt. In de lessen wil ik voor een veilige ruimte zorgen waarin jij jezelf mag zijn, zonder oordeel. Luisteren naar je lichaam staat centraal, waarin ik graag de ambitie er uithaal en we samen flowen op de mat.

Opleidingen:

– 2022 HBO Verpleegkunde.
– 2022 200hrs Vinyasa Yoga De Nieuwe Yogaschool bij Club Yoga .
– 2022 50 uurs Zwangerschapsyogaopleiding met Lies Schuring bij Club Yoga.
– 2023 50 hr Yin Arhanta Yoga
– 2023 Aerial CamiYogAir.

Martha Hoffman

Verzorgt Aerial Yoga.

Dit is ook Martha: Harlingen – heeft een zoontje – geestelijk verzorger – fan van dans, aerial hoop & paaldansen.

Mijn vader deed vroeger yoga houdingen en ademhalingsoefeningen in de tuin. Ik vond het altijd iets interessants om naar te kijken. Op mijn 18e, toen ik niet lekker in mijn vel zat, ben ik samen met mijn vader op Hatha Yoga les gegaan. Vanaf dat moment is het beoefenen van yoga een vast onderdeel geworden van mijn leven. Ik ervaar meer rust en meer verbinding.

Ik werk als activiteitenbegeleider met dementerende ouderen en hiervoor heb ik de opleiding Maatschappelijke Zorg gedaan. Destijds ontstond er een verlangen om mensen ook geestelijk en spiritueel bij te kunnen staan. Daarom heb ik de opleiding theologie gedaan en ben ik doorgestroomd naar de opleiding Spiritual Care (geestelijke verzorging).

Bij geestelijke verzorging draait het meestal om het gesprek waarbij je elkaar eerbiedigt. Bij yoga draait het om eerbied voor lichaam en geest. Eerbied heeft te maken te maken met respect en ruimte geven aan jezelf en de ander. In deze omschrijving van eerbied zie ik de veelgehoorde groet namaste terug. Ik buig voor jou. Niet op een manier van onderdanigheid, maar vanuit wederzijdse eerbied. Dat is is wat ik hoop te bereiken met mijn lessen. Een plek waar je mag zijn, zoals je bent, waardevol. Het licht in mij, groet het licht in jou.

Aline Tighelaar

Aline verzorgt Relax (Yin) yoga.

Ook Aline: muziek – reizen (italië) – werkt in de hulpverlening.

In 2006 heb ik een periode aan hatha yoga gedaan, maar ben er ook weer mee gestopt. Toen ik in 2016 zwanger raakte van onze dochter ben ik zwangerschapsyoga gaan doen. Yoga kreeg me pas echt in haar greep toen ik als kersverse moeder rust en balans zocht in mijn nieuwe, drukke bestaan. Yin Yoga bracht me rust, zorg voor mezelf, in het hier en nu zijn. Ook merkte ik dat de yoga-practice mijn lichaam soepeler en sterker maakte. Na 2 doorgemaakte rughernia’s was het fijn te ervaren dat mijn ruggengraat veel makkelijker ging bewegen.

Ik hoop dat mensen zich op hun gemak voelen tijdens mijn lessen. Dat is een basisvoorwaarde om volledig te kunnen ontspannen en te kunnen afdalen naar de rust.

Opleidingen:
2018 Yin Teacher Training 200 hrs./ De Nieuwe Yogaschool Amsterdam bij Club yoga.
2023 50 uurs Zwangerschapsyogaopleiding met Lies Schuring bij Club Yoga.
2023 10 uurs Zwanger en Yoga training met Rianne Hoekstra.
2023 Trauma Sensitive Yoga bijscholing in Zutphen. 

Rianne Hoekstra

Verzorgt relax (yin + restorative + nidra), critical alignment tot (soft) vinyasa en zwangerschapsyoga.

Dit is ook Rianne: oprichter Club Yoga – Ameland fan – hoogbegaafd gezin met 3 kids – huis vol schilderijen – koken – tuinieren – zee & strand.

Met de missie ‘hoe meer mensen aan yoga doen hoe mooier deze wereld’ startte ik Club yoga in 2010. Ik hoop dat je je thuis voelt bij ons en dat we op een nuchtere, persoonlijke en laagdrempelige manier onze mooie yogalessen kunnen doorgeven; even helemaal teruggaan naar de basis. Elke les die je bij mij volgt heeft een ander thema of focus waar de hele les op afgestemd is.

Ik belandde toen ik 17 jaar was een keer in een yogales bij een sportschool. Het fascineerde me direct: hoe konden die ‘simpele’ oefeningen zo uitdagend (zwaar!) zijn en me tegelijkertijd zo goed laten voelen? De les triggerde iets in mij, yoga bleef vanaf dat moment onderdeel van mijn leven. Niet lang daarna volgde ik mijn yoga teacher training en werd vervolgens Club Yoga geboren. Yoga (dit kan simpelweg ook 5x diep ademen zijn) brengt mij altijd weer terug bij mezelf, ik besef me weer waarom het leven draait, ik voel beter wat m’n lichaam me vertelt én mijn lichaam voelt beter aan, ik kan de dingen weer helder en meer vanuit liefde en zachtheid zien. De moeilijke en lelijke dingen mogen er ook zijn. Het is niet zweven op een wolkje, oké… soms, van gelukshormonen dan. Ik kom weer thuis bij mezelf. Dát is voor mij yoga / spiritualiteit. Veel nuchterder dan dit wordt het niet. Het is geaard, puur, in vertrouwen en in rust. Ik ben er al. Jij bent er al. Ik hoop dat we jou dat ook laten voelen.

Opleidingen:
– 2009 Docentenopleiding voor Ashtanga Vinyasa en Power Yoga (350 uur, Yoga Alliance USA) bij Yoga Moves te Utrecht.
– 2010 Cursus Shantala Babymassage bij Massage Academie te Apeldoorn.
– 2012 Critical Alignment bijscholing (4 level basis) o.l.v. Gert van Leeuwen (40 punten VYN).
-2013-2018 Prana Vinyasa Teacher Training (300 uur, Yoga Alliance USA) o.l.v mijn docentes Shiva Rea & Coral Brown. (Energetic Alignment, Hands-on Assists, Vinyasa Krama Sequences, Chakra Vinyasa, the Energy Body, Foundations of Teaching Prana Vinyasa, Sringara Rasa and Body of Love, Rasa Vinyasa Advanced Teacher Training Immersion, Movement Meditation, Circular Power Prana Mandala Vinyasa 101, Embodying the Earth & Fluid Body, Embodying Nature: Elemental Prana Vinyasa Chakra Meditation, Chakra Prana Vinyasa Training Intensive.)
Daarna kwamen nog vele andere workshops en trainingen bij diverse gerenommeerde docenten uit binnen en buitenland, ben gestopt het bij te houden.

Birgit van der Honing

Verzorgt (Myo) yin yoga en Vinyasa yoga.

Dit is ook Birgit: sporten – hardlopen – klimmen – racefietsen – fitness – lezen – leren – salad bowls maken

The mat always has your back. Dat is iets wat mij in de loop van de jaren heel duidelijk is geworden. Door mijn moeder heb ik op zeer jonge leeftijd al kennis mogen maken met yoga en mindfulness. Door mijn jeugd en tienerjaren waren er veel mooie momenten, maar het was af en toe ook een grote chaos, toch was mijn yoga practice er altijd voor mij.
In 2019, toen ik het gevoel had dat ik het grootste deel van de chaos achter mij kon laten ben ik mijn eerste yoga opleiding gaan doen. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen en dieper in de yoga filosofie duiken. Little did I know dat ik lesgeven zo leuk vond. Yoga geeft mij de mentale rust, de connectie met mijzelf, maar ook de kracht om dingen met een open hart aan te gaan.

Ik nodig je als docent graag uit om via yoga een diepere connectie met jezelf aan te gaan en in je eigen kracht te gaan staan. Ook hoop ik dat je practice op de mat mee kunt nemen en kunt laten weerspiegelen in je dagelijkse leven.

Opleidingen:
– 2019 200hr Hatha, Vinyasa & Ashtanga inspired |Trimurti Yoga Bali
– 2020 10hr Foundational sequencing | De Nieuwe Yoga School met Marlene Henny
– 2021 15hr ABC’s of Yoga Philosophy |Yoga and Ayurveda Center
– 2021 Fitness Trainer A| Fitness Educatie Noord|NL Actief
– 2021 14hr Deeper touch of Yin|Sanne Theben Terville
– 2021 Perfect Pilates|Fysio Physics Education
– 2022 10hr Pranayama & Kriya’s| Moena de Jong
– 2022 Chakra Yoga Teacher Training |Opening the Inner Temple| Anodea Judith
– 2022 50hr MYO Yin| Yin Yoga | MyoFascial Release | Functional Anatomy | FasciaPhysiology | Angela yoga
– 2023 300 hr Hatha, Ashtanga en Yoga verdieping |Rishikesh Yoga Association.
– 2023 Fitness trainer B – Personal trainer – Fitness educatie Noord NL Actief.

Hester Steenstra

Verzorgt – (Soft) Vinyasa en Ashtanga. (Op dit moment alleen als invaller.)

Dit is ook Hester: Reizen – buiten zijn in de natuur – wandelen op blote voeten – kamperen – surfen – wegdromen bij zonsondergangen – fysio en manueel therapeut – koken – lachen en genieten van het leven.

Het was de openingsweek van Club Yoga in 2012 na de verhuizing naar de Westersingel, een week vol lessen waar je aan mee mocht doen en de nieuwe yoga school kon bekijken. Wat een geweldige ervaring zo’n yogales dacht ik toen. Ik voelde me zo welkom en ben nooit meer weg gegaan. In het begin voelde yoga als alleen het doen van asana’s, door een verleden van turnen en dansen voelde dat fijn voor mijn lichaam. In de jaren die volgden heb ik veel lessen gevolgd en self practice beoefend in Nederland en buitenland tijdens de reizen die ik heb mogen maken. En zo werd het een mooie reis naar mijzelf. Nu is yoga voor mij zoveel meer dan alleen de asana’s. Het is een levensstijl, een bron van spiritualiteit. Het geeft me rust, focus, energie dankbaarheid, liefde voor mezelf en anderen.

Ik deel graag mijn passie voor het menselijk lichaam, laat je graag ervaren waar het lichaam toe in staat is en hoe mooi dat te combineren is met de ademhaling, focus en energie. Om zo de verbinding te maken met lichaam en geest. Dit alles op een veilige manier en warme plek op de mat. Het lijkt mij mooi om mensen te inspireren, enthousiast te maken, aandacht te geven en op reis te laten gaan in hun lichaam en geest.

Opleidingen:
– 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut.
– 2016 afgestudeerd als manueel therapeut.
– 2021-2022 200hr Ashtanga, Vinyasa & Yin opleiding, Yoga Bliss op Nusa Lembongan, Indonesië.
– Diverse workshops van o.a. Simon Rowe, Diaz, Rob Hess.